Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Korona pa korona, pandemija te pandemija, vakcinacija - revakcinacija... I tako sve u krug danima i danima. Svima je toga preko glave. Kao što nam je poznato, Krizni štab usvaja mere zabrane i restrikcije. Međutim, da su Srbi specifični po mnogo čemu svedoči jedan primer srpske snalažljivosti koji se ovih dana dogodio u Čačku.

Naime, po izricanju mera zabrane rada tržnim centrima, „Metro“, jedan trgovinski lanac koji se bavi prodajom obuće, dosetio se kako da zaradi neki dinar od svog posla. Pošto nije bilo prodaje cipela, odlučili su da u delu svoje radnje ubace prehrambenu robu, što bi se srpski reklo – ako prođe, prođe.

Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Ukoliko, daleko bilo, ova nemam od korone potraje, nemojte se začuditi mogućnosti da u pekari pazarite aparat za varenje. U „Metrou“ kažu da nisu ovlašćeni da daju izjave, ali i tvrde da su tek juče počeli da rade. Čačani u šali navode da im prija miris prehrambene robe i imalina na jednom mestu.

„Ovo u Metrou je apsolutni hit, jer možemo da grickamo smoki kupljen u prodavnici obuće iako nije „Prada““, sa smehom kaže jedan naš sugrađanin.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar