Nakon što je pojedine delove Srbije nešto ranije danas pogodilo jako nevreme, u Beogradu je večeras počela da pada jaka kiša praćena grmljavinom.

U Beogradu je, nakon tropskih temperatura tokom popodneva, pala jaka kiša praćena jakom grmljavinom.

Inače, nebo nad Beogradom se prvo smračilo, nakon čega je krenuo jak pljusak.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) objavio je večeras u 18.30 hitno upozorenje na pljusak i grmljavinu.

Foto: Vladislav Mitić/Nova.rs
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Na području Mačvanskog, Podunavskog i Raškog okruga jaki pljuskovi s grmljavinom i lokalnom pojavom grada i olujnog vetra u narednih sat vremena premeštaće se ka Sremskom, Južnobanatskom, Braničevskom, Pomoravskom i Rasinskom okrugu“, navodi se u upozorenju.

Foto: Vladislav Mitić/Nova.rs

Podsetimo, jako olujno nevreme praćeno krupnim gradom tokom popodnevnih sati pogodilo je sela na teritoriji Nove Varoši, gde je pričinjena šteta na usevima, ali i lokalnoj infrastrukturi.

Nevreme je pogodilo i Ivanjicu, Smederevo i Kruševac.

Foto: Vladislav Mitić/Nova.rs

Olujni vetar i jaka kiša, praćena gradom oko 17.15 zahvatili su Kruševac. Grada je bilo i u Smederevu, preneli su ranije beogradski mediji.

Inače, prema najavi RHMZ moguće su kratkotrajne vremenske nepogode praćene jakim plјuskovima sa velikom količinom padavina za kratko vreme, gradom, jakim i olujnim vetrom, sa najvećom verovatnoćom pojave na severu, zapadu i jugozapadu Srbije.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Nakon niza tropskih dana, krajem nedelje se, prema upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), očekuju obilne padavine.

****

BONUS VIDEO – Nevreme opustošilo Zlatar, Grad veličine jajeta uništio useve

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook

Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar