Jako olujno nevreme praćeno krupnim gradom tokom popodnevnih sati pogodilo je sela na teritoriji novovaroške opštine. Veća materijalna šteta pričinjena je na poljoprivrednim usevima, ali i na lokalnoj putnoj infrastrukturi, prenosi agencija RINA. Beogradski mediji prenose da je u Smederevu i Kruševcu pala jaka kiša i duvao olujni vetar.

„Samo je odjednom krenulo da sipa, za par minuta sve u dvorištu je obelelo kao da je pao sneg krajem novembra. Grad je bio veličine jajeta i veoma jakog inteziteta. Još uvek nismo otišli u bašte da vidimo kolika je pričinjena šteta“, kažu za RINU meštani.

Na najvećem udaru su se našla sela Trudovo, Štitkovo i Božetići gde je usled nevremena pričinjena i šteta na pojedinim nekategorisanim putnim pravcima.

„Naši putevi su zbog velikih snegova, oluja u popriliččno lošem stanju, ovo nevreme je samo dodatno pogoršalo situaciju“, dodaju meštani.

PROČITAJTE JOŠ

Olujni vetar i jaka kiša, praćena gradom oko 17.15 zahvatili su Kruševac. Grada je bilo i u Smederevu, prenose beogradski mediji.

Inače, prema najavi RHMZ moguće su kratkotrajne vremenske nepogode praćene jakim plјuskovima sa velikom količinom padavina za kratko vreme, gradom, jakim i olujnim vetrom, sa najvećom verovatnoćom pojave na severu, zapadu i jugozapadu Srbije.

Nakon niza tropskih dana, krajem nedelje se, prema upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), očekuju obilne padavine.

BONUS VIDEO: Nevreme u Vranju izazvalo poplave

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar