Smene dekana na Niškom univerzitetu

Društvo 03. sep. 202117:58
Podeli:
Univerzitet u Nisu, Nis zgrada
Univerzitet u Nišu Foto:Shutterstock/DaliCePhotos

Suzana Kostić, dekanka Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu smenjena je danas sa te funkcije, po nalogu prosvetne inspekcije, saznaje nezvanično Danas. Mreža akademske solidarnosti i angažovanosti pozvala je u maju mesecu Rektorat Univerziteta u Nišu i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da hitno reaguju na drastična kršenja Zakona o visokom obrazovanju i, kako su naveli, neverovatne zloupotrebe funkcije koje na Fakultetu umetnosti Univerziteta u Nišu radi odlazeća dekanica prof. dr Suzana Kostić.

 

Ministarstvo prosvete je više puta upućivalo zahtev za smenu pomenutih dekana, nakon što je takvu preporuku dala Agencija za borbu protiv korupcije zbog utvrđenog sukoba interesa.

Podsetimo, Mreža akademske solidarnosti i angažovanosti pozvala je u maju mesecu Rektorat Univerziteta u Nišu i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da hitno reaguju na drastična kršenja Zakona o visokom obrazovanju i, kako su naveli, neverovatne zloupotrebe funkcije koje na Fakultetu umetnosti Univerziteta u Nišu radi odlazeća dekanica prof. dr Suzana Kostić.

BONUS VIDEO: Uneskova lista zaštićenih dobara

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar