Foto: Promo

Udruženi sindikati Srbije Sloga - sindikat zdravstva i socijalne zaštite zatražio je dopisom od ministarke rada dr Darije Kisić Tepavčević da hitno razmotri isplatu kovid dodatka za sve zaposlene u sistemu socijalne zaštite koji su u kontaktu sa korisnicima kojima je dokazano prisustvo koronavirusa.

Pročitajte još:

„Kao što znate, od kada je počela borba sa koronavirusom, zaposleni u zdravstvu koji rade u kovid sistemu primaju dodatak za taj rad. Činjenica je da žrtvu koju su podnele kolege u zdravstvu i koju još uvek podnose ne može se nadoknaditi nikakvim novcem, ali je to poruka da društvo na neki način brine o njima“, navode u saopštenju i dodaju:

„Kako je epidemijska situacija od početka 2022.godine u sistemu socijalne zaštite i dalje komplikovana i posao koji obavljaju zaposleni ništa manje zahtevan, predlažemo da prihvatite naš zahtev i da počevši od januara meseca do okončanja pandemije zaposlenima isplaćujete kovid dodatak“ navodi se u dopisu Sloga – sindikata zdravstva i socijalne zaštite, koje je potpisao predsednik te organizacije Predrag Đurić.

Bonus video: Razbijamo zablude o vakcinaciji – Dr Emina Milošević objašnjava zašto korona-vakcine primamo više od jednom

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar