Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović je sa saradnicima posetila Osnovnu školu "20. oktobar" u Beogradu, kojoj je u prethodnom periodu stiglo više pretećih poruka i razgovarala sa rukovodstvom, zaposlenima i učenicima.

Ona im je pružila podršku u ovoj situaciji, upoznala zaposlene sa informacijama o preduzetim pojačanim merama koje sprovode sve službe zadužene za zaštitu i održavanje bezbednosti, saslušala predloge zaposlenih i naglasila da se radi na povećanju internet bezbednosti i edukaciji u okviru ove oblasti.

Zahvalila je na pomoći MUP-u i svim drugim organima koji su uključeni u rešavanje ove situacije u cilju povećanja bezbednosti učenika i zaposlenih.

Ministarka je podsetila da svaka škola sprovodi propisane mere kojima se osiguravaju uslovi za bezbedan boravak dece i učenika u ustanovi. Sve škole su upoznate sa postojećim procedurama, postupanjem i saradnjom sa MUP-om u slučaju dojave o bombama.

PROČITATE JOŠ:

U Osnovnoj školi „20. oktobar“ juče je održan sastanak predstavnika Ministarstva prosvete, Školske uprave Beograd i Instituta za mentalno zdravlje, kako bi bila pružena hitna podrška zaposlenima i učenicima zbog učestalih pretnji.

Osnovna škola „20. oktobar“ formiraće Tim za krizne intervencije koji će uz podršku Ministarstva prosvete realizovati Akcioni plan.

Кao vid podrške u ovoj situaciji uprava škole proslediće zaposlenima i roditeljima video materijale koje je dostavilo Ministarstvo prosvete. Takođe, oni su informisani i da postoji mogućnost psihološkog savetovanja u Dečijem kulturnom centru, svakog dana od 10 do 18 časova.

U školi će dodatno biti organizovana i tribina za roditelje.

BONUS VIDEO: Lažne dojave o bombi u školi – roditelji spremaju protest

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar