epa06681595 A view of a residential apartment and business complex under construction in Pristina, Kosovo, 20 April 2018. EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Ministarstvo obrazovanja, nauke i tehnologije Kosova saopštilo je da će nova školska godina u preduniverzitetskom obrazovanju početi sledećeg ponedeljka, 14. septembra.

Pročitajte još:

„Procenjuje se da su škole generalno pripremljene. Odluka o započinjanju nove školske godine donosiće se u fazama za sve nivoe preduniverzitetskog obrazovanja, u punoj saradnji sa Ministarstvom zdravlja, Nacionalnim institutom javnog zdravlja, Savetom roditelja i sindikatima, na osnovu procene epidemiološke situacije na Kosovu“, kaže se u odgovoru ministarstva za RTV Dukađini.

Predsednik Ujedinjenog sindikata obrazovanja, nauke i kulture (USONKK) Rahman Jašari rekao je da su škole i nastavnici spremni za novi nastavni proces.

„Mi kao USONKK kažemo da su nastavnici spremni za početak školske godine imajući u vidu informacije da su obavljene pripreme i za njih i za decu da će biti zaštićeni od virusa kovid-19“, rekao je Jašari.

Ministarstvo obrazovanja je takođe izjavilo da su izvršene sve pripreme u vezi sa testiranjem nastavnika na kovid 19.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar