Foto:MPNTR/Vesna Lalić/Nova.rs

Ministarstvo prosvete čeka odluku Kriznog štaba kako će biti organizovana nastava od 1. septembra, kažu u resornom Ministarstvu, a direktori škola očekuju da će o svemu više znati u petak.

Do sada su, kažu direktori, od resornog Ministarstva jedino dobili zaključak po kojem škole treba da snažno deluju na promovisanju značaja vakcinacije, kako bi se i učenici vakcinisali.

Direktorka OŠ „Marko Orešković“ Gordana Radojević kaže da se škola priprema za redovno i normalno stanje.

„Nadamo se da će svi đaci 1. septmbra doći u školu i da će situacija što se tiče korone biti mirna i da ćemo početi kao i svih ranijih godina“, rekla je direktorka te novobeogradske škole.

Operativni plan rada će, kaže, biti spreman i za kombinovani model kao prošle godine ali kao i svake godine očekuju uputstvo od Ministarstva prosvete i Školske uprave.

Direktor Zemunske gimnazije Miloš Bjelanović navodi da se spremaju za nastavu kao da je normlana sitaucija.

„Planiramo da krenemo normalno sa interakvinom nastavom profesori i đaci u učionici, a od toga kako će se razvijati kompletna sitaucija sa kovidom, šta će reći Krizni štab, kakve će preporuke dati Ministarstvo, zavisi da li ćemo raditi izmene u odnosu na planirano“, rekao je Bjelanović.

„On lajn nastava pokazala je da je to nužno zlo, da može da funkcioniše, ali su se svi zaželeli redovne nastave“, rekao je Bjelanović i dodao da je siguran da roditelji jedva čekaju da deca krenu normalno na nastavu, jer je ishod svega onoga što treba da ponesu nakon završetka škole daleko kvalitetniji ako je nastava interaktivna.
Kad ste već ovde…

BONUS VIDEO: Beograđani podeljenih mišljenja o kovid propusnicama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar