Foto: Shutterstock

Zamenica predsednika Demokratske stranke Dragana Rakić ukazala je da je Osnovna škola „Slobodan Bajić Paja“ u Pećincima zapuštena do te mere da je opasna za boravak dece i da je zbog toga zatvorena.

„Prosvetna inspekcija iz Sremske Mitrovice je zatvorila školu na osnovu mnogobrojnih pritužbi koje je inspekcija dobila od strane roditelja. Škola prokišnjava, dolazi do natapanja električnih instalacija koje mogu prouzrokovati dalje probleme odnosno požar. Zato su sva deca iz osnovne škole prinuđena da nastavu pohađaju u zgradi srednje škole u Pećincima. Časovi su im skraćeni na 30 minuta i dolazi do mnogih problema u organizaciji nastave. Roditelji nemaju nikakvu informaciju, ni kako je došlo do toga da lokalna samouprava toliko zanemari održavanje osnovne škole „Slobodan Bajić Paja“ a znamo da su Pećinci jedna od najbogatijih opština u Sremu. Zatim, roditelji nemaju informaciju do kada će ova vanredno stanje da traje“, navela je u svom obraćanju Dragana Rakić, prenosi portal „Inmedija“.

PROČITAJTE JOŠ

Kako je dodala, Demokratska stranka zahteva od lokalnih vlasti iz Pećinaca da „izađe sa potpunom informacijom o stanju objekta osnovne škole.

„Tražimo da lokalna vlast u Pećincima kaže roditeljima kada će ova škola ponovo postati bezbedna i kada će učenici moći da se vrate u svoje školske klupe, umesto da koriste zgradu srednje škole i pohađaju skraćene časove“, navela je zamenica predsednika Demokratske stranke Dragana Rakić.

BONUS VIDEO Podcast DLZ: Dragana Rakić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar