Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Mirko Medenica, jedan od putnika koji je iz Istanbula doleteo na beogradski aerodrom, prisustvovao je skandalu i nemilom događaju kada su se policijske službenice podsmevale i rugale putnicima, a povisile su i glas.

Ceo događaj opisao je u autorskom tekstu u listu Danas.

U nedelju 26. juna sam doputovao letom Turkish Airlines-a, iz Istanbula za Beograd. Po dolasku na aerodrom Nikola Tesla, uputio sam se sa ostalim putnicima na pasošku kontrolu. Bilo je otvoreno više šaltera i dok sam čekao u redu primetio sam da se na dva šaltera ispred mene nalaze dve osobe tamnije boje kože.

Dve policijske službenice koje su radile na šalterima su duže vreme razgovarale sa njima.

Ispred mene je bila grupa od nekoliko ljudi koji su između sebe komentarisali neprimeren način na koji službenice razgovaraju sa dvoje putnika ispred. Tada sam obratio pažnju i primetio da službenice neprimereno gestikuliraju između sebe, i sa podsmehom komentarišu poznavanje engleskog jezika dvojice putnika, kao i odgovore vezane za razloge njihovog dolaska u Srbiju.

U jednom momentu je jedna od službenica u razgovoru sa putnikom povisila glas i više puta mu se povišenim tonom obratila rečima „šta yes, šta yes?“, nakon čega je rekla koleginici za susednim šalterom da ih „odvoji obojicu“.

Ceo tekst pročitajte na portalu Danas.rs

Bonus video: Anketa – Aerodrom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare