Foto: Privatna arhiva

Nakon priča iz Rima i Frankfurta, gde putnici nisu mogli da polete ka Beogradu, identična situacija desila se sinoć na letu iz Beograda ka Bodrumu.

Kako tvrdi putnica A.D, u pitanju je čarter let koji je bio predviđen za 18.30, ali je u prvi mah bio otkazan. Nakon toga krenula je prava agonija za putnike:

„Čak smo seli u autobus koji je nas je vozio na drugi kraj aerodroma. Stali smo ispred aviona, ali nam nisu dali da izađemo iz tog autobusa 20 minuta. Nakon toga su nas vratili na gejt, a nakon toga nam nisu dali da izađemo sa aerodroma. Hranu nam nisu obezbedili, a iz kompanije nam niko nije davao informacije“, rekla je jedna od putnica.

Ona je naglasila da je čak bilo poslato obezbeđenje kako im ne bi dozvolilo da izađu sa aerodroma, a let je kasnio u startu preko sedam sati.

Oglasio se aerodrom: Na snazi bila zabrana točenja goriva, avion odleteo za Bodrum

Aerodrom „Nikola Tesla“ odgovorio je na pitanja koja im je uputio naš portal, te su naveli da je avion za Bodrum poleteo u 22.50.

„U toku jučerašnjeg popodneva i večeri na aerodromu je u određenim periodima na snazi bila zabrana točenja goriva u avione, a prema propisanoj bezbednosnoj proceduri koja važi tokom oluje i grmljavine što je, uz loše vremenske uslove, uticalo na kašnjenje pojedinih letova.  Po prestanku ove zabrane avio kompanije prave prioritete za točenje goriva na svojim letovima. Let za Bodrum je odleteo sinoć u 22.50h“, rekli su nam iz aerodroma.

Podsetimo, juče u popodnevnim satima veliki broj putnika nije mogao da stigne do svojih destinacija, budući da su letovi masovno otkazivanu. Oko 200 putnika nije moglo da poleti iz Rima za Beograd, a prvi sledeći let planiran je tek za utorak.

Više desetina lekara takođe nije moglo da poleti s aerodroma u Frankfurtu.

Bonus video: Zašto je haos na aerodromima – gosti Petar Vojinović i Goran Miletić

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare