Maja Kolarski
Maja Kolarski Foto:Screenshot/RTS

Maja Kolarski, koju je muž napustio kada se razbolela od karcinoma i sa petoro dece ostavio bez doma, privremeni smeštaj je našla u Begeču, nadomak Novog Sada. Osim što se svakoga meseca bori da obezbedi osnovne uslove za život porodici, pre nekoliko dana stigla joj opomena pred isključenje električne energije zbog duga koji ne može da plati, prenosi RTS.

Dug preko 130.000 dinara napravili su prethodni stanari, ali ona mora da pronađe način da ga plati ili će sa decom završiti na ulici.

„Ne postoji drugi način, nemamo gde da odemo, niko neće da primi majku sa petoro dece i to je neminovno tako“, kaže Maja Kolarski.

Iako se nedavno zaposlila, uz sve napore koje čini, ne može da osmisli računicu da podmiri i osnovne potrebe dece i deo ovog duga.

„To je običan minimalac. I dalje spremam kuće, stanove i sve ostalo, za što mi se pruži prilika. Prodajemo narukvice, pravimo sami narukvice, prodajemo po kafićima uveče i od toga dopunjujemo budžet koji je mali“, dodaje Maja, a prenosi RTS.

U svakodnevnoj borbi za opstanak, Maja se suočava i sa zdravstvenim problemima koji su posledica kancera dojke koji je operisala, ali uprkos tome ne odbija teške fizičke poslove.

„Hormonska terapija teško mi pada, čas sam naduvana, čas sam puna vode i tečnosti, ne mogu da ustanem, imam problema sa kičmom, kostima i još uvek nisam otišla da obavim lekarske preglede zato što nemam vremena“, navodi Maja.

Jednom u tri meseca Maja dobija vaučer za kupovinu hrane od organizacije „Srbi za Srbe“, i to je gotovo sva pomoć koju je dobila. Više je, kaže, onih koji je osuđuju, jer je rodila toliko dece, a nema novca da im priušti bezbrižan život.

Kako možete da pomognete Maji

Ukoliko želite da pomognete Maji Kolarski u plaćanju računa za struju možete uplatiti novac na račun 845-0000000390849-86. Broj modela je 97, a poziv na broj 39-100-01093670279-000.

Pratite nas i na društvenim
mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare