Foto:N1

Reprezentativni sindikati kompanije Serbia Zijin Copper obustavljaju najavljene proteste za ponedeljak 28.jun, i nastavljaju pregovore za novi Kolektivni ugovor. Sindikati su ovakvu odluku doneli jer je postignut sporazum o stavljanju van snage Pravilnika o radu od 23.juna i donošenje novog pravilnika do okončanja pregovora o Kolektivnom ugovoru.

Kako su saopštili Udruženi granski sindikati Nezavisnost, pregovorima će prisustvovati predstavnici zainteresovanih ministarstava.

„Održan je sastanak u Ministarstvu rudarstva i energetike i postignut je dogovor da poslodavac donese novi Pravilnik o radu koji sadržati ista prava kao i Kolektivni ugovor koji je istekao i protesti se obustavljaju do daljeg. Pregovori oko novog Kolektivnog ugovora se nastavljaju uz prisustvo predstavnika resornih ministarstava“, rekao je Časlav Gavrić, glavni poverenik sindikata „Nezavisnost“ u Serbia Zijin Copper.

Kolektivni ugovor je istekao 21.juna ove godine a sindikati su najavili proteste jer nakon šestomesečnih pregovora postignut dogovor. Sindikati su tada predlog novog Kolketivnog ugovora ocenili kao nepovoljan po radnike.

Pregovori oko novog kolketivnog ugovora se nastavljaju u ponedeljak.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar