Olivera Zekić, Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Foto:BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ uputili su danas javni poziv predsedniku Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) Ljubisavu Orboviću „da podigne svoj glas, osudi ponašanje Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i otkaže im zakup prostorija koje se nalaze u zgradi Doma sindikata na Trgu Nikole Pašića“.

„Pozivamo predsednika SSSS da zaštiti interese radnika i javno osudi sistemsko medijsko uništavanje naše zemlje koje REM dopušta. Članovi REM-a ne obavljaju svoju dužnost nadzora nad medijskim prostorom, što direktno šteti interesima radnika i građana Srbije koji se sistemski truju nasilnim sadržajem i zaglupljuju“, navodi se u saopštenju sindikata „Sloga“.

Ističe se da će, ukoliko Orbović odbije da preduzme navedene korake, to biti „jasan dokaz njegovog svesnog učešća u uništenju radničke klase i sindikalizma u Srbiji“.

„U tom slučaju, on će morati da snosi ličnu odgovornost za posledice svoje pasivnosti i nepostupanja u skladu sa zaštitom interesa radnika koje zastupa“, zaključuje se u saopštenju.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ su apelovali na sve druge predstavnike radnika iz redova sindikata, „da se ujedine u borbi protiv uništavanja i zloupotrebe medijskog prostora“.

BONUS VIDEO: Opozicija ušla u REM da preda odštampane ostavke, Zekić zaključala vrata