Zvonko Stojanović iz sela Kukolovce Foto:JUGpress

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" pozivaju nadležne državne organe, a pre svega Inspektorat rada i Tužilaštvo da odmah preduzmu sve potrebno da zaštite radnika i samohranog oca Zvonka Stojanovića zaposlenog u firmi “Braća Apostolović” iz sela Paliluća kod Leskovca koji tvrdi da ga je jedan od vlasnika tukao, šutirao i naneo mu povrede, jer je tražio platu koja mu je obećana.

„Mi dotičnog radnika firme ‘Braća Apostolović’ lično ne poznajemo, niti vlasnike, ali kao sindikat smo u obavezi da na ovako nešto reagujemo i jasno osudimo batinjanje radnika. Zaprepašćeni smo dozom arogancije kojom država i njene institucije nastavljaju da tolerišu iživljavanje nad radnicima koji su se usudili da od svojih poslodavaca traže svoju mukom zarađenu platu. Posebno smo ogorčeni što je ovo drugi slučaj u kome radnici ove firme prijavljuju policiji i da ništa nije preduzeto i učinjeno“, navodi se u saopštenju sindikata i dodaje:

„To što vlasnik u nekakvim pisanim saopštenjima Regionalnoj informativnoj agenciji JUGpress navodi da prijava radnika nije tačna i da ‘nije došlo do fizičkog kontakta’ je poseban skandal, jer je država obavezna da odmah reaguje i utvrdi istinu. Kakav, bre, pisani odgovor? Zahtevamo da nadležno tužilaštvo odmah naloži od policije uzimanje izjave od učesnika događaja i svedoka, jer je ovo događaj bez presedana. Nije dovoljno to što su nam plate ionako generalno male, nedovoljne za život i najminimalniju potrošačku korpu. Pa zar da nas i biju za minimalac?“, zaključuje se u saopštenju.

Podsetimo, kao što je Nova.rs pisala, još jedan radnik firme “Braća Apostolović” iz sela Paliluća kod Leskovca, prijavio je policiji da ga je u proizvodnom pogonu, dok je bio na poslu, tukao jedan od vlasnika, Boban Apostolović.

Zvonko Stojanović iz sela Kukolovce, inače smaohrani otac, tvrdi za JUGpress da ga je Apostolović šutirao na radnom mestu bez ikakvog povoda i pred još desetak radnika i da ne sme da se u tu firmu vraća na posao jer se plaši šta bi još moglo da mu se dogodi.

Bonus video: Afera „Maksi“: Radnici iznenađeni aneksom, „Delez“ odbio gostovanje

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare