Zvonko Stojanović iz sela Kukolovce Foto:JUGpress

Još jedan radnik firme “Braća Apostolović” iz sela Paliluća kod Leskovca, prijavio je policiji da ga je u proizvodnom pogonu, dok je bio na poslu, tukao jedan od vlasnika, Boban Apostolović.

U pisanom odgovoru Regionalnoj informativnoj agenciji JUGpress, u kome se ne navodi ko ga je tačno poslao, se tvrdi da navodi radnika nisu tačni i da „nije došlo do fizičkog kontakta“.

U izveštaju dežurnog lekara iz Urgentnog centra leskovačke bolnice se navodi da Zvonko Stojanović ima povrede po glavi, licu i telu i hematom.

A zbog izjave Stojanovića da se plaši za svoju bezbednost, iz Urgentnog centra su o ovome obavestili i policiju.

Zvonko Stojanović iz sela Kukolovce, inače smaohrani otac, tvrdi za JUGpress da ga je Apostolović šutirao na radnom mestu bez ikakvog povoda i pred još desetak radnika i da ne sme da se u tu firmu vraća na posao jer se plaši šta bi još moglo da mu se dogodi.

„Ja sam počeo da radim novembra meseca i radim kao transportni radnik. A pošto znam da radim, angažovan sam i na poslovima oko ležajeva, majstor sam. Mi smo se dogovorili da mi daje platu 40-45.000. Međutim, od toga nema ništa, isplaćivali su mi 29.-31.000 dinara . Posle toga, ja sam mu tri puta tražio da mi poveća platu i da mi daju kako je bio dogovor. On mi je u kovertu dao platu, i kaže da će mi posle malo da poveća. Ja sam počeo da radim i tog dana svoj posao , a posle 15 minuta, kad sam se sagnuo da uzmem delove da kovem ležaje, on je počeo da me šutira. Više puta me udario, oborio me na zemlju, jedva sam ustao i pobegao. Posle sam otišao u policiju da ga prijavim i Urgentni centar, gde su me snimili. Bilo je desetak radnika kada me je šutirao, ali niko ništa ne sme da kaže. Ima i kamera koja je snimala”, kaže Stojanović.

Dodaje da su mu u leskovačkoj policiji rekli da ide u Urgentni centar, da se pregleda i izvadi lekarsko uverenje, a da će oni da preduzmu korake po svojoj dužnosti.

Kaže i da ne sme da se vrati na posao.

“Ne smem nikako da se vratim. On kaže da je kik bokser, zna da bije..“, kaže Stojanović.

Kaže i da ne zna šta će sad, kući ima dete od 11 godina i majku od 84, on brine o njima.

Evo i odgovora iz firme „Braća Apostolović“.

„Do incidenta o kom je Stojanović pričao nije došlo. Iz nepoznatog razloga ljudi koriste medijski prostor koji im je dat kako bi narušili ugled i ime naše firme, što bih ovim putem poručio da uzalud rade.

Pomenuti radnik cesto dolazi na posao onako kako je nedopustivo, pod dejstvom alkohola, sto je i tog dana bio. Do fizickog kontakta nije
doslo, vec samo do opomene zbog ogromne svote novca koju nam on duguje, a koji smo pozajmili istom da ne bi izdržavao kaznu zatvora,
što dovoljno govori o njemu, tako da je poslednje čime on treba da se bavi u ovom trenutku pokušaj degradiranja mog imena u medijima”.

Ovo je drugi slučaj u kome radnici ove firme prijavljuju policiji da ih je jedan od vlasnika Boban Apostolović, tukao na radnom mestu.

U drugoj polovini oktobra slučaj nasilja na poslu prijavio je radnik Vlada Đokić.

U ovoj firmi su rdaili i njegov otac i supruga. Sve troje su napustili posaio posle tog slučaja.

Majka Vlade Đokića Jadranka je rekla za JUGpress da nikome od njih troje još uvek nisu vratili radne knjižice.

“Dobio je otkaz, ja sam otišla po njegova dokumenta, kako bi se on prijavio na zavod, ali mi ih ne daju. Pitala sam gazdaricu za
dokumenta ali mi ih ona nije dala”, kaže Jadranka Đokić.

Ona nam je rekla i da je leskovačko Osnovno tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu, uz obrazloženje da „ne postoje osnovi sumnje da je
učinjeno krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti“.

„Desilo se da tužilaštvo odbaci predmet, navodno nema mesta za gonjenje. Ja sad pitam javnost da li moj sin treba da bude mrtav, pa da tužilaštvo nešto preduzme? Ovo je sramota za državu. Znači, on može da bije, da udara, nema vidljivih povreda i bude to za to. Prijavu tužilaštvu je podnela policija. Sin je bio pao u nesvest, vodili smo ga u bolnicu, tamo je primao infuzije… I osnovno tužilaštvo se izjašnjava da nema mesta za gonjenje… Sin se posle toga nije vratio na posao. Morao je da ode u drugu državu da zaradi za dete“, kaže Jadranka Đokić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Bonus video: Muke radnika u Srbiji

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (9)