Foto:EPA-EFE/ALESSANDRO DI MEO / ANSA/Ilustracija

Sindikat radnika u prosveti Srbije saopštio je večeras da u petak stupaju u štrajk, nakon napada u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, gde je ubijeno osam učenika i radnik obezbeđenja.

„Štrajk se organizuje radi ispunjenja sledećeg štrajkačkog zahteva: Obezbeđenje svim zaposlenima u prosveti poštovanja svoje ličnosti na radu, kao i rad na radnom mestu i u radnoj okolini na kojima su sprovedene mere bezbednosti i zdravlja na radu“, naveli su iz tog sindikata, pozivajući se na Ustav Srbije i Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu.

Oni su u dopisu ministarstvu prosvete naveli da u štrajk zaposlenih i potpunu obustavu rada stupaju članovi tog sindikata u petak, 5. maja u 8 časova.

„Zaposleni štrajk ispoljavaju prekidom rada i ostankom na radnim mestima, kao i okupljanjem u školi“, navodi se u dopisu koji je potpisao predsednik sindikata Slobodan Brajković.

Osmoro dece i radnik obezbeđenja ubijeni su jutros o oružanom napadu jednog četrnaestogodišnjeg učenika u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u centru Beograda.

Šestoro učenika i jedna nastavnica su povređeni a napadač je uhapšen.

***

BONUS VIDEO: Građani blokirali ulicu Kralja Milana zbog okupljanja na Cvetnom trgu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar