Foto: N1

Sindikat radnika pošte Sloga saopštio je da su zaposleni Pošte Srbije u Zemunu, u ekspozituri u Ulici Prve pruge 1, svakodnevno na udaru "ljutih i prevarenih" stanara zgrade u kojoj se nalazi poslovnica, koji ih polivaju vodom, gađaju jajima i opasnim predmetima po život, zbog čega će biti primorani da organizuju obustavu rada.

Cilj obustave rada biće da se ekspozitura Pošte što hitnije izmesti sa te lokacije, navode u sindikatu Sloga.

Navode da je tu ekspozituru, sa tri automatizovana šaltera „pompezno“ 15. novembra prošle godine otvorio vršilac dužnosti Pošte Zoran Đorđević, a da je stanarima tada rečeno da će tu biti šalteri sa uplatom – isplatom, a ne dostavna pošta sa kuririma Post ekspresa.

Stanari i zaposleni suočavaju se, kako naglašavaju, sa nesnosnom bukom poštanskih kamiona koji dovoze razmenu pošte u četiri sata ujutru.

„Ne postoji adekvatni prilaz ekspozituri, pa se skeniranje pošiljaka obavlja napolju, ispred zgrade, uz buku koja opravdano smeta stanarima, ali i radnicima pošte koji su primorani da to vrše napolju, posebno sada u zimskim uslovima“, poručuju iz Sloge i navode da je to razlog zbog koga stanari pokazuju revolt.

Dodaju i da su radnici prijavili problem direktorki radne jedinice Zemun i dobili obećanje da će rešenje biti pronađeno najkasnije do 4. januara, što se nije desilo.

„Opravdano sumnjamo da iza svega stoji ‘Ugovor’ koji je Pošta potpisala sa nepoznatim vlasnikom prostora koji je očigledno na štetu stanara i Pošte Srbije, jer se očigledno radi o neadekvatnom prostoru za obavljanje dostavne pošte“, zaključuju u sindikatu „Sloga“.

Podržavaju obustavu rada radnika ekspoziture 144 u Zemunu jer, kako naglašavaju, zaposlenima su ozbiljno ugrožena radna prava, dok su stanari umesto poštansko – menjačke usluge dobili „bučno i frekventno kamionsko stovarište“ zbog čega ne mogu da spavaju.

Bonus video: Predsednik Vučić žvaće, telefonira i postavlja trafostanice

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar