Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Pošta Srbije objavila je da je moguće slati telegram preko fiksnog i mobilnog telefona jedino ako ste pretplatnik Telekoma, a da za druge operatere to nije moguće.

„Za slanje telegrama sa mobilnog postpejd broja i fiksnog broja operatora ‘Telekom Srbija’, pozovite broj 1961, a za sada nije omugućeno slanje telegrama pozivanjem sa fiksnih i mobilnih brojeva drugih operatora“, navodi se na sajtu Pošte Srbije.

Telegram može da sadrži maksimalno 800 karaktera (slova, brojevi i znaci, uključujući i razmake). Ukoliko se predaje u pošti, telegram mora biti ispisan ćirilicom ili latinicom, jasno i čitko.

Adresa primaoca mora da sadrži sve potrebne elemente koji nedvosmisleno određuju primaoca i omogućavaju brzo i pravilno uručenje.

Zabranjen je prijem telegrama čiji se sadržaj odnosi na nasilno rušenje ustavnog poretka, izazivanje nacionalne, rasne, verske i druge netrpeljivosti ili mržnje, kao ni onaj koji je usmeren protiv čovečnosti i međunarodnog prava, života i tela, časti i ugleda i opšte bezbednosti i imovine.

Bonus video: Marinika Tepić: Direktor Telekoma dao milione evra Acu Đukanoviću i Bebi Popoviću

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare