Dušan Kokot Foto: Printscreen/YouTube/Televizija Šabac

Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine (NSPRV) saopštio je danas da su nakon odluke da u znak protesta i podrške svim žrtvama nasilja u školama obustave rad 1. decembra, pojedini direktori škola vršili mobing i pretili zaposlenima.

Kako je naveo predsednik tog sindikata Dušan Kokot, direktor jedne škole nije želeo ni da primi Odluku o obustavi rada, ocenjujući je „pamfletom koji njega ni na koji način ne obavezuje“.

U drugoj školi direktor otvoreno preti otkazima zaposlenima na određeno vreme ukoliko stanu uz rame sa svojim kolegama, dodao je Kokot.

„Iako ovde nije reč o štrajku već o obustavi rada, poručujemo da dobro razmisle o svemu što će učiniti ili čak pomisliti da učine! Protiv svih nasilnika, lažno skrivenih u redovima direktora, naš sindikat će podneti krivične prijave zbog kršenja Ustavom i zakonima definisanih prava, uključujući i prijave za mobing protiv zaposlenih“, istakao je Kokot.

Ponovio je da će zaposleni prosvetni radnici, članovi tog sindikata, 1. decembra biti na svojim radnim mestima, ali neće držati nastavu i neće „čuvati decu“.

„Zaposleni će razgovarati o tome kako nasilje u školama sprečiti, sankcionisati, a isto savetujemo i svim roditeljima i učenicima Srbije“, dodao je.

Ocenio je i da je današnji dan „još jedan dokaz nasilja koje trpimo i još jedan razlog više da mu se suprostavimo“, jer u suprotnom prihvatajući takvu sudbinu „pristajemo na put u podaništvo“.

BONUS VIDEO: Više tužilaštvo u Kruševcu formiralo predmet u vezi sa nasiljem u školi u Trsteniku

Komentari

Svi komentari (0)