Foto: N. Kočović/Danas

Granski sindikat prosvetnih radnika "Nezavisnost" Državnog univerziteta u Novom Pazaru ocenio je danas da je stanje na toj visokoškolskoj ustanovi poslednjih nekoliko godina, a naročito otkako je za rektorku izabrana Zana Dolićanin, dramatično loše.

Sindikat je u saopštenju naveo da je donet niz nezakonitih mera, akata i propisa čiji je cilj omogućavanje neograničene vladavine rektorke i uskog kruga ljudi kojima je okružena.

„Loša kadrovska politika na Univerzitetu, dolaskom nove rektorke, kulminira. Usled ovakvog stanja, veliki broj kvalitetnih nastavnika napušta Univerzitet, jedan deo najavljuje odlazak, dok se istovremeno opstruira prijem novih nastavnika, koji su nekim departmanima preko potrebni“, stoji u saopštenju.

Predstavnici sindikata smatraju da se vrši „otvorena opstrukcija akreditacije nekih studijskih programa“, a naročito iz polja društveno-humanističkih nauka jer su se nastavnici i saradnici tih katedri „prvi pobunili protiv samovolje na Univerzitetu“.

„Diskriminacija radnika se vrši na različite načine, a jedini trenutni kriterijum koji se na Univerzitetu ceni i zaposlenima omogućava mir i napredovanje, jeste lojalnost rektorki i njenoj autoritarnoj vladavini. Univerzitet je u kolapsu i nalazi se na najnižoj tački od svog osnivanja“, poručili su iz sindikata.

BONUS VIDEO: Novi Pazar i nova-stara vlast: Konstitutivna sednica počela razmenom optužbi vlasti i opozicije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar