Milan Đorđević Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Ispred sedišta Kolubare u Lazarevcu u toku je protest radnika koji zahtevaju hitan prijem kod direktora proizvodnje Milana Miškovića. Nedavno smenjeni predsednik Sindikata Elektroprivrede Srbije (EPS) Milan Đorđević za Nova.rs kaže da rukovodstvo pokušava da ih istera iz prostorija, ali da oni to neće dozvoliti, te da će ih braniti po cenu života.

Nekoliko desetina radnika i sindikalaca rudarskog basena „Kolubara“ okupili su se jutros ispred kancelarije direktora za proizvodnju uglja Milana Miškovića kako bi se, prema njihovim rečima, sastali sa njim i razgovarali o problemima koji već duže vreme postoje sa određenim predstavnicima sindikata.

Đorđević objašnjava da rukovodstvo pokušava da ih istera iz prostorija, ali da oni to neće dozvoliti.

“To je nastavak onih protesta koje smo već imali u Beogradu, Broševcu i Kolubari. Poslodavac hoće da nas nasilno istera iz svojih legalnih prostorija i da ugasi sindikat, kako bi postavio ljude po svojoj meri. U tu svrhu je kupio jedan deo sindikalaca koji rade sa njima zajedno na ovom poslu”, rekao je on.

Đorđević je upozorio rukovodstvo Kolubare da se ne osuđuju da ih isteruju iz njihovih prostorija.

Pročitajte još...

“Oni to ne mogu da urade. Ne mogu to da urade, nećemo to dozvoliti po cenu života. Mi smo tražili da se se isporuči ugalj radnicima da greuju domaćinstva, da vrate pare koje su ukrali od zarade i to su razlozi za početak svih ovih protesta. Zbog svega toga su oni odlučili da nas oteraju. Pod pretnjom otkaza su nam dali naloge da se vratimo na radna mesta.  Čekamo direktora proizvodnje da nam objasni ko je on da nas isteruje iz prostorija na koje mi imamo legalno pravo”, ističe Đorđević.

On dodaje da su dobili odgovor od direktora da nemaju zakazan sastanak i da on ne može da ih primi.

“Njega čuva policija i privatno obezbeđenje. Čekaju da mi provalimo vrata i da se pobijemo. On je zaštićen, sedi u toplom, a mi stojimo napolju. Naše strpljenje polako popušta i narod neće još dugo da trpi ovo”, rekao je on za Nova.rs.

BONUS VIDEO: Protest ispred Kolubare

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare