Danijel Sinani Foto:N1

Novi dekan Filozofskog fakulteta profesor Danijel Sinani rekao je za Nova.rs da mu čast što je izabran na ovu funkciju i najavio da ova ustanova neće praviti nikakve kompromise u narednom periodu.

Profesor Sinani izabran je jednoglasno na sednici Saveta fakulteta, na kojoj je 18 profesora podržalo njegovu kandidaturu. Očekivalo se da kao jedini kandidat on i bude izabran, ali čekalo se da li će to biti i formalno, kao i da li će biti kvoruma.

Novi dekan Filozofskog za Nova.rs je rekao da veoma ponosan što je izabran i naglasio da on nije prisustvovao glasanju.

„Nisam prisustvovao glasanju iz pristojnosti i dobrih praksi koje fakultet neguje, pa ne mogu da vam prenesem atmosferu, ali da — bilo je jednoglasno. Koliko znam, kolege su to i očekivale nakon sednice Nastavno-naučnog veća gde je za mene glasalo 227 mojih kolega. Moram da istaknem da se fakultet sjajno snašao u ovom periodu pandemija, te da smo našli načina da institucionalno rešimo ovo kadrovsko pitanje bez obzira ko je kandidat“, rekao je Sinani za Nova.rs i kazao da je na njemu sada velika odgovornost kako bi opravdao poverenje koje je dobio.

Profesor je istakao da će fakultet nastaviti u pravcu kojim je do sada išao, kao što priliči jednoj instituciji sa velikom tradicijom.

„Ne možemo očekivati bilo kakve radikalne i krupne promene, ali ćemo ići u pravcu veće prisutnosti u javnosti i većem pojašnjavanju značaja kritičke misli za razvoj jednog društva. Nastavićemo da ukazujemo na sve ono što se dešava u društvu i naravno, modernizovaćemo rad službi fakulteta što je veoma bitno u krizi društveno-humanističkih nauka u svetu“, kazao je Sinani.

Naglasio je da svoje mišljenje neće menjati i da neće biti promene u intenzitetu stavova u javnosti.

„Nastavljamo našim putem ubeđeni da smo u pravu. Mi nismo protiv nekog lično, ali insistiraćemo na modernom i demokratskom društvu“, zaključio je Sinani.

Dr Danijel Sinani rođen je 1973. godine. Osnovne, magistarske i doktorske studije završio je na Odeljenju za etnologiju i antropologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Predaje kao redovni profesor na predmetima Narodna religija Srba i Nacionalna etnologija – religija (diplomske studije), Metodologija etnologije i antropologije, Antropologija savremenosti, Urbane i rodne studije (master studije) i Antropologija natprirodnog i nove religije (doktorske studije).

Predsednik je Etnološkog i antropološkog društva Srbije.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar