Nova ministarka zdravlja Danica Grujičić priznala je da zbog velikog propusta 600 dece nije dobilo BSŽ vakcinu.

„Zapravo, primili su samo rastvor kojim se rastvara supstanca. U tom fiziološkom rastvoru nije bilo nikakvih materija, ali deca su bezbedna. Nije se zakasnilo s vakcinacijom, budući da do 12. meseca može da se primi vakcina. Inspekcija je utvrdila da su institucije radile kako treba, to je vakcina koja se prima svuda u svetu. Torlak je proverio vakcine, ali zabuna je bila je u tome što su se u jednoj kutiji bili i rastvor i aktivna supstanca“, rekla je ona na konferenciji za medije.

Dodala je da je napravljen spisak dece, odnosno beba u bolnici „Narodni front“, koji će u narednim mesecima dobiti vakcinu. Ponovila je da su deca bezbedna.

„Veliki je to propust, ali nijednog trenutka nije bio ugrožen život dece. Nema razloga da se stvara panika“, istakla je ona.

Novinari nisu dobili mogućnost da postave pitanje

Iako je ovo bilo prvo obraćanje nove ministarke Danice Grujičić, predstavnici medija pokušali da u skladu s tim postave pitanja oko ključnih izazova u mandatu ministarke Grujičić.

Umesto odgovora, novinari su dobili kratko „hvala“ što su došli na konferenciju, čime je ona završena. Prvi radni dan i odmah bez pitanja.

Bonus video: Danica Grujičić – Politički apetit pod belim mantilom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare