Nenad Prokić
Nenad Prokić Foto: Medija centar Beograd

Profesorka Fakulteta Dramskih umetnosti Milena Dragičević Šešić izjavila je da, je pošto je sa tog fakulteta saopšteno da je stiglo pet prijava za seksualno uznemiravanje od strane profesora Nenada Prokića, lekcija data, kao i da je Prokić "shvatio da mu je najjednostavnije da ode u penziju".

„Činjenica je da je bila reč o uznemiravanju“, rekla je Dragičević Šešić za N1 i naglasila da ona nažalost nije pravnik i da joj se laički činilo da bi neke stvari morale biti procesuirane, čak i u periodu kad fakultet nije imao pravilinik, ali da stručnjaci tvrde suprotno.

„Važno je da je Fakultet to učinio javnim, razotkrio i izvinio se žrtvama. Mislim da je dekan i komisija učinila maksimalno moguće. Postojao je veliki pritisak javnosti, tabloida, na fakultet, na celu profesiju glumačku“, rekla je Dragičević Šešić.

Ističe i da je Prokić javna ličnost i da je troduplo odgovoran za svoje ponašenje – kao profesor, kao neko ko je aktivan na javnoj sceni u kulturi i kao neko ko je bio aktivan politički. „Zato podrazumeva mnogo veću odgovornost za svaki svoj tvit“, rekla je Dragičević Šešić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare