Foto: Tv Pink

Lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj, verbalno je napao ministarku za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja ujedno i članicu Kriznog štaba, Dariju Kisić Tepavčević u emisiji "Hit Tvit" koja se emituje na televiziji Pink.

Naime, tokom emisije došlo je do rasprave oko obavezne vakcinacije protiv koronavirusa, kada je Šešelj postavio pitanje o ljudskim slobodama.

Kada je dr Kisić Tepavčević rekla da je ozbiljna pretnja po sve nas „ukoliko neko ponašanjem, činjenjem ili nečinjenjem, narušava bezbednost drugih ljudi“, usledila je reakcija lidera SRS.

„Ne može to“, prekinuo je Šešelj i nastavio: „Možete da ih izolujete iz specifičnog društvenog miljea i da im kažete da im je zabranjeno da uđu ovde ako nisu vakcinisani, a da nekog prinudno vakcinišete, možete samo decu. Kada je odrasla jedinka u pitanju, ne može mu se pod pretnjom sankcija to naložiti, izuzev sankcijom otpuštanja sa radnog mesta“.

„Gospodine Šešelj, dozvolite da se vi ne razumete…“, pokušala je da odgovori Kisić, ali ju je Šešelj ponovo prekinuo: „Ja se razumem. Ja sam sam najcenjeniji svetski profesor ustavnog prava i političkog sistema.“

„Ne razumete se u imunizaciju i narušavanje ljudskog zdravlja i zdravlja populacije u slučaju neprihvatanja te mere“, odgovorila je Kisić Tepavčević.

Usledio je novi verbalni napad lidera SRS.

„Vi nemate pojma, ali niste za to ministarka, pa vas to opravdava. Ljudske slobode i prava su neprikosnoveni. Stavite bodljikavu žicu, ogradite se vi od mene, a ne mene od sebe“, rekao je on.

Ministarka je u više navrata pokušala da odgovori, ali ju je Šešelj iznova prekidao.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (4)