Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Savez ekoloških organizacija Srbije (SEOS) uputio je otvoreno pismo generalnom direktoru Radio-televizije Srbije Draganu Bujoševiću, u kojem su ga pozvali da upriliči emisiju u koju bi bili pozvani predstavnici vlasti, lokalnih udruženja i eksperti, a čija bi tema bila istraživanje i eksploatacija litijuma i drugi potencijalni rudnici u Srbiji.

„Tenzije u društvu po pitanju ove teme su dostigle vrhunac i upravo zbog toga insistiramo na tome da RTS kao javno glasilo svih građana ove zemlje ima obavezu da u najkraćem vremenskom roku organizuje emisije, u kojima će ravnopravno učestvovati sve zainteresovane strane“, naveo je SEOS.

Iz SEOS su dodali da smatraju da je dijalog i pravovremeno i istinito obaveštavanje javnosti o aktivnostima i namerama stranih kompanija, o ugovorima potpisanih sa njima, zakonskim regulativama i svemu onome što je bitno i od značaja za budućnost i opstanak lokalnog stanovništva, trebalo upriličiti mnogo ranije.

PROČITAJTE JOŠ

Savez ekoloških organizacija čini šest lokalnih organizacija sa teritorije Gornjih Nedeljica, Pranjana, Dobrinje, Jagodine, Kosjerića i Rekovca.

BONUS VIDEO: SKUPŠTINA JE PREKRŠILA ZAKON: Savo Manojlović upozorava da se Rio Tinto vraća, kupuju imovinu, vlast kuva javnost!

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare