Selo Polumir pored Vrnjačke Banje juče je zahvatilo jako nevreme praćeno gradom. Oluja je ugrozila i seoska domaćinstva, pa su se dvorišta zabelela i bila "popločana" gradom veličine jajeta.

Snimak i fotografije jakog pljuska i grada koji su gotovo potopili dvorište seoskog domaćinstva našoj redakciji poslao je Ljubinko Miletić.

Olujno nevreme praćeno kišom i krupnim gradom koje je pogodilo juče popodne pogodilo neke delove Srbije, nanelo je štetu usevima, objektima i putevima.

Vesti o nevremenu, gradu i pričinjenoj šteti juče su pristizale i iz Brusa, Sjenice, Kruševca, Opštine Aleksandrovac i dela Trstenika.

Foto:Privatna arhiva

Sudeći prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda i danas nas mogu očekivati slične scene. Stiže upozorenje na moguće vremenske nepogode, posebno u brdsko-planinskim predelima, te da se negde može očekivati velika količina padavina, grad, jak i olujni vetar. Takođe, vozači danas moraju da budu pažljivi zbog kiše, povremeno jakog vetra i čestih odrona.

Prema aktuelnoj vremenskoj prognozi, danas će u Srbiji na jugu zemlje biti promenljivo, u ostalim krajevima pretežno oblačno, svežije i nestabilno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno se očekuju i vremenske nepogode, odnosno velika količina padavina, grad i jak i olujni vetar.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar