Nedim Sejdinović Foto: Medija centar Beograd

Novinar "Vremena" Nedim Sejdinović za Nova.rs ocenjuje "komičnim" pokušaj ministra kulture i informisanja Vladana Vukosavljevića da uvredu koju mu je uputio preko stranica "Danasa" pripiše sopstvenom "ironičnom pogledu na svet".

Pročitajte još:

Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević je za novi broj „Nedeljnika“, koji izlazi sutra, a povodom polemike sa novinarom „Vremena“ Nedimom Sjedinovićem, odbacio ocenu da je uvreda to što je novinaru poručio da se „vrati u svoje prirodno stanište, kao takav pripadnik faune“.

„Ako je moje prirodno stanište grad Beograd, onda je njegovo – tamo gde živi i gde se bavi temama kojima se inače bavi. Prema tome, prirodno stanište je ono stanište u kome mi živimo i radimo. Tu nije bio nikakav element uvrede“, ocenio je Vukosavljević.

Nedim Sejdinović, međutim, ne prihvata takvo objašnjenje ministra zaduženog za kulturu i informisanje.

„Jasno je da je on mene nazvao nekom vrstom životinje, pa deluje i komično i naivno da on sada neko ‘stanište’ poistovećuje sa gradom u kome ja živim i temama kojima se bavim.

Mislim da on nije bio u milosti Vučića i dela SNS koji ‘donosi odluke’, već je pripadao nekim drugim strujama u okviru te partije pa sada ovim napadima na novinare i neke političare želi da se na neki način preporuči za novu ili staru funkciju.

Ako nije to u pitanju, onda se radi o osobi koja nije dovoljno artikulisana pa joj treba nekoliko dana da shvati da je pogrešila, da bi onda na neki način pokušao da se izvuče iz cirkusa koji je sam napravio“, ocenio je Sejdinović za Nova.rs.

Novinar „Vremena“ podseća da ga je vređao i državni sekretar u Vukosavljevićevom ministarstvu, Aleksandar Gajović, pa je kasnije smogao snage da mu se javno izvini.

„Ministar izgleda ima neke drugačije manire, i uporan je u tome da misli da nije u pitanju uvreda, i da nastoji da celu stvar relativizira. Ovo je tipičan primer kako se aktuelna vlast ophodi i prema novinarima i nekim drugim građanima – očigledno se reč ‘izvini’ u tom sistemu vrednosti doživljava kao neka vrsta poraza“, rekao je Sejdinović za Nova.rs.

Podsetimo da je ministar Vukosavljević, je u intervjuu za novi broj “Nedeljnika” rekao da, „ako ja za sebe mislim da sam pripadnik faune i ako mislim da imam svoje stanište, ili habitat, onda je logično da i druge ljude uključim u taj ironičan pogled na svet. To je stvar polemičnih tonova“.

Vladan Vukosavljević/Foto: Zoran Lončarević

Ono što je ministar ranije poručio Nejdimoviću nalazi se u reagovanju na „Danasovu“ anketu koja je proistekla iz prethodne poruke ministra Vukosavljevića prvom uredniku tog dnevnog lista, Grujici Spasojeviću, kada mu je uputio „saučešće zbog smrti komunizma“.

Reagujući na stavove koje su, u anketi, izneli „Danasovi“ sagovornici Nedim Sejdinović, Mihal Ramač, Duško Radosavljević i Branko Vučković, Vukosavljević je u odgovoru upućenom mejlom napisao:

„Učesnicima ‘ankete’ Danasa sa žaljenjem poručujem da im nijedna polovina mozga ne radi na frekvenciji dobrog vaspitanja i intelektualne čestitosti. Ni ona titoistička, ni ona neoliberalno-antisrpska. Obe su u stanju atrofije. Poseban slučaj je Nedim Sejdinović. Njemu bi prijao povratak u prirodno stanište, gde i inače obitavaju takvi pripadnici faune“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar