Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO INFORMISANJA I TELEKOMUNIKACIJA/Marina Jancevic/Promo

Ministar informisanja i telekomunikacija zloupotrebio je danas svoju funkciju, kako bi otvoreno lobirao i navijao za kompaniju Telekom Srbija i tako pokazao još jednom da ministri Vlade Srbije krše Ustav, favorizujući državnu kompaniju u odnosu na SBB.

Krajnje je neprimereno da ministar usklikne da mu je drago što Telekom pobeđuje u, kako je naveo, “fer tržišnoj utakmici”.

Ministar Mihailo Jovanović je, umesto da da jasan odgovor na pitanje zašto je država dozvoljavala kompaniji Telekom Srbija da nelegalno osniva medije suprotno još uvek važećim zakonima i zašto je pred sam kraj rada na Nacrtu zakona ubačena odredba koja legalizuje to nelegalno stanje, prešao u napad na SBB i otvoreno favorizovao Telekom Srbija, da bi od građana Srbije sakrio notornu činjenicu.

Upravo je zbog izostanka vladavine prava i fer tržišne utakmice, otvorenog favorizovanja kompanije u državnom vlasništvu i očigledne diskriminacije SBB-a i United Grupe, uz različite vidove opstrukcija, pokrenut postupak međunarodne arbitraže pred Međunarodnim centrom za rešavanje investicionih sporova Svetske banke (ICSID), poznatim kao Vašingtonska arbitraža.

Ministra Jovanovića koji je osim loše namere pokazao i neinformisanost obaveštavamo da je SBB domaća kompanija (SBB skraćeno od Srpske kablovske mreže), koja je pre 21 godinu osnovana u Kragujevcu. Možda bi to Ministar nekako i saznao da je odgovorio na naše mnogobrojne dopise koje smo mu slali sa molbom za sastanak. Umesto sastanka i razgovora, Ministar se pridružio brojnim javnim funkcionerima u progonu SBB-a.

Da je makar odgovorio na dopis, možda bi saznao da SBB zapošljava preko 1.800 državljana Republike Srbije i da je uložio 900 miliona evra u Srbiju, pa da je u najmanju ruku neprofesionalno i neumesno da svoju poziciju zloupotrebljava kako bi napadao SBB i da otvoreno navija za kompaniju u državnosm vlasništvu.

BONUS VIDEO: Novi medijski zakoni korak dalje od evropske prakse: Jesu li nagoveštaj šire politike?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar