Hitna pomoć, trudnica, saobraćajna nesreća
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs/Shutterstock

Prema pisanju beogradskih medija, porodilja Bojana Sarić (35) iz Aranđelovca preminula je u Beogradu nakon što joj je posle porođaja ostala posteljica, što je izazvalo brojne komplikacije.

Portal Nova.rs poslao je upite na adrese bolnice u Aranđelovcu i Urgentnog centra, ali do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovor.

Smrt mlade majke uznemirila je njene sugrađane, koji su na tviteru još početkom ovog meseca pisali o ovoj tragediji.

„Porodilja iz Aranđelovca, koju su nakon zaboravljene posteljice i dalje komplikacije nakon carskog, hitno prevezli za Bg, je umrla. Iako živimo u istom gradu nisam je poznavala, ali imale smo istu sudbinu samo je razlika što sam ja živa i osakaćena za ceo život“, napisala je žena iz Aranđelovca na tviteru.

„I meni su zaboravili deo posteljice, u istom tom porodilištu, sto je kasnije izazvalo infekciju, 15 dana pred moj 26 rodj, ostala sam bez materice i jajnika, klinički bila mrtva 20 min, jedva živu glavu izvukla. To se desilo pre 6 godina“, dodala je.

Kako su preneli mediji, Bojana Sarić (35), iz Aranđelovca, izgubila je najveću bitku zbog propusta lekara i to kako se pretpostavlja u Aranđelovačkoj bolnici gde se porodila.

PROČITAJTE JOŠ

Navodno, ova mlada žena primljena je u opštu bolnicu u Aranđelovcu 19. februara gde je i porođena ali usled komplikacija koje su nastale transportovana je za Beograd.

Mediji izveštavaju da je nesrećnoj ženi ovo bila druga trudnoća, ali da su se komplikacije pojavila prilikom odstranjivanja posteljice, nakon čega je žena upućena u Urgentni centar u Beogradu, gde je preminula.

BONUS VIDEO: Ginekologija Narodni front – razgovor sa trudnicama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar