Foto: Nova S

Prema saznanjima portala Nova.rs, upravo je izabran novi predsednik Upravnog odbora RTS i, prema očekivanjima, radi se Branku Klanščeku.

Sednica na kojoj su članovi UO glasali za predsednika održana je danas sa početkom u 16 časova. Klanšček je izabran jednoglasno.

PROČITAJTE JOŠ

Klanšek je jedan od novih članova Upravnog odbora kojeg je Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) odabrao 13. juna ove godine, zajedno sa još dvoje novih članova – Muharemom Bazduljem i Milivojem Pavlovićem.

„Savet REM-a je na današnjoj sednici izabrao 6 članova Upravnog odbora RTS-a. Reizabrani su Branko Radun, Ljiljana Djurđevac i Miroslav Nikolić. Novi članovi su Muharem Bazdulj, Branislav Klanšček i Milivoje Pavlović“, rekla je ranije za Nova.rs Višnja Arađenović, jedna od članica Saveta REM.

Ko je Branko Klanšček? 

Klanšek je po zanimanju producent. Ranije je bio u stranci Dosta je bilo kod Saše Radulovića, ali je 2016. godine napustio ovu stranku nakon nesuglasica sa Radulovićem.

U radnoj biografiji, podnetoj na konkurs za imenovanje člana Upravnog odbora RTS-a, navodi se da „ima srednju stručnu spremu“ i da je po zanimanju producent.

„Još devedesetih je ušao u svet televizije, gde je baš na RTS-u, bio angažovan kao asistent režije u dramskom programu, gde je sarađivao sa urednicama Bojanom Andrić i Mirom Otašević. Branislav Klanšček je od 2000. godine do 2012. bio zaposlen u Italijanskom institutu za kulturu, gde je radio na poslovima organizacije i realizacije mnogih kulturnih događaja, izložbi, koncerta koje je Italijanski institut za kulturu predstavljao beogradskoj i srpskoj publici. Direktno je učestvovao u organizaciji Festivala italijanskog filma koji je Italijanski institut za kulturu tradicionalno organizovao sa Jugoslovenskom kinotekom.“

Ističe se da je bio organizator više gostovanja Milanske skale u Beogradu.

„Takođe, Klanšček je organizovao učešće Italijanskog instituta za kulturu na Sajmu knjiga na kojem su predstavljene brojne knjige italijanskih autora domaćoj čitalačkoj lublici. Kao moderator učestvovao je na mnogim tribinama na kojima su gostovalі savremeni italijanski autori. Kao službenik Italijanskog instituta za kulturu bio je predsedavajući Evropske mreže kulturnih centara (EUNIC) u Beogradu 2009. godine“, piše u biografiji.

Napominje da je od 2012. zaposlen u producentskoj kući „Proart netvork d.o.o“, „gde i danas radu kao producent, gde je realizovao brojne koncerte domaćih i stranih izvođača“.

„Kao autor pesama učestvovao je na brojnim muzičkim festivalima kao što su Festival u Vrnjačkoj Banji, Zagrebački festival, festival Sunčane skale, Melodije hrvatskog Jadrana, Splitski festival i drugi. Klanšček je i član SOKOJ -a, kao i kolumnista dnevnog lista Danas. Klanšček govori italijanski, engleski i francuski jezik.“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare