Kragujevac, protest, blokada, ekološki ustanak,
Foto: Suzana Ðordević

Savo Manojlović iz inicijative ‘’Kreni promeni’’ izjavio je za Nova.rs da ima saznanja da se u Kragujevcu pripremaju napadi na građane koji će blokirati saobraćajnice, pa je iz bezbednosnih razloga odlučeno da umesto na kružnom toku na ulazu u grad, blokada bude u centru kod Zastavinog solitera.

U Kragujevcu su do danas bile najavljene blokade saobraćajnica na dve lokacije, ali je uoči sutrašnjeg građanskog protesta odlučeno da bude samo jedna. Preko društvenih mreža građani su pozivani da sutra u 14 sati blokiraju kružni tok na samom ulazu u grad iz pravca Batočine, kao i magistralni put Kragujevac- Krajevo u centru grada kod Zastavinog solitera.

Kragujevac, protest, blokada, ekološki ustanak,
Foto: Kreni-Promeni

„Nakon konsultovanja sa grupama koje organizju ove blokade, odlučeno je da protest bude kod Zastavinog solitera. Odustali smo od druge lokacije zato što imamo infrmaciju da se u Kragujevcu spremaju napadi na grupe koje ostanu male i izolovane. Zato pozivamo građane Kragujevca da se okupe na jednom mestu,da budu jedinstveni i ne reaguju na potencijalne provokacije“, rekao je Savo Manojlović za Nova.rs.

Kragujevac, protest, blokada, ekološki ustanak
Foto: Suzana Ðordević

Kragujevac je jedan od gradova u kojima je i prošle subote održana blokada puteva, a građani su od 14 sati blokirali Glavnu ulicu kod Sabornog hrama, a kasnije i magistralni put Kragujevac Kraljevo. Tokom prošlonedeljnog protesta u Kragujevcu nije bilo incidenata, ali su u danima posle protesta usledila privođenja građana, kojima su pisane prekršanje prijave za ometanje saobraćaja na putevima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare