Savo Manojlović iz "Kreni-promeni" se, gostujući u podcastu "Život na srpskom", između ostalog, osvrnuo i na prozivke u vezi sa finansiranjem organizacije.

Nakon protesta u subotu u sklopu kojeg su blokirane saobraćajnice Srbije, na mrežama se pojavila informacija da su organizatori iz „Kreni-promeni“ dobili 25.000 dolara od Rokfeler fondacije.

U podcastu „Život na srpskom“, Savo Manojlović je objasnio da to nema veze s aktuelnim protestima.

„Ne u nedelju, nego već u subotu uveče su masovno deljene informacije vezane za finansiranje. Pitanje vezano za Rokfeler fondaciju nema nikakve veze s ovim protestima. I Marina Pavlić, direktorka, i ja smo završili na Harvardu postdiplomske studije, istovremeno smo predavači na različitim projektima. Da li se konkurisalo na nekom projektu gde smo dobili projekat u edukativne svrhe vezan za zagađenje i time se bavili, to nema apsolutno nikakve veze sa ovim protestima i suštinsko pitanje koje građani treba da postave je da li oni žele da imaju Zakon o eksproprijaciji koji omogućava da vlast bilo čiju imovinu proglasi javnim interesom i otme im i da li žele da imaju Zakon o referendumu i narodnoj inicijativi, koji podrazumeva da ukoliko žele da predlože zakon, moraju da plate milion i dvesta hiljada notarima kroz overu potpisa, a parlament nema nikakvu obavezu da ispuni njihovo ustavno pravo predlaganja zakona“, istakao je Manojlović.

Pročitajte još:

Što se tiče finansiranja samih protesta, kaže da „sve akcije vezane za proteste finansiraju građani preko malih donacija i platforma Kreni-promeni“.

„Sada smo kroz te male donacije formirali i neku vrstu fonda iz kojeg će biti refundirane kazne svima kojima se naplate kazne tokom ovih protesta“, navodi Manojlović i poziva građane da u subotu u 14 sati ponovo „zaustave Srbiju“.

Podcast „Život na srpskom“ u kojem daje detaljnija uputstva biće emitovan u četvrtak u 16 sati na portalu Nova.rs.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare