U kragujevačkoj zgradi Skupštine u toku je nova runda pregovora između Fijatovih radnika i premijerke Srbije Ane Brnabić. Sastanku prisustvuje i gradonačelnik Nikola Dašić.

Pre zakazanog početka sastanka u 15 sati, ispred Gradske uprave okupilo se oko 300 Fijatovih radnika. Atmosfera je bila naelektrisana, radnici su bili vidno besni zbog odugovlačenja pregovora i spremni da prekinu sve i odmah započnu proteste.

Pred radnike je izašao gradonačelnik Nikola Dašić, kako bi smirio strasti, a predstavnici sindikata su ga obavestili da ne znaju „još koliko će moći da zadržavaju masu“, koja gubi strpljenje.

Prethodni sastanak između premijerke i sindikata održan je u petak prošle nedelje u Beogradu i tada je saopšteno, da je definitivno, od 2.016 zaposlenih, 500 radnika „višak“, te da se za njih priprema program za isplatu otpremnina.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Posle tog sastanka, sindikati su saopštili da će zahtevati izuzeće od socijalnog programa za šest osetljivih grupa radnika i radnica, među kojima su trudnice i porodilje, samohrani roditelji, kao i bračni parovi gde su oba supružnika zaposlena u Fijatu.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Oko 300 radnika, okupilo se ispred zgrade Gradske uprave i očekuje ishod sastanka premijerke i sindikata, koji je u toku.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

BONUS VIDEO – Posle razgovora sa Anom Brnabić radnici Fijata odlažu proteste

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar