CarGo demantovao Velju Nevolju: Cela izjava je velika obmana

Podeli:
Veljko Belivuk Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Kompanija CarGo demantovala je danas navode iz transkripta saslušanja Veljka Belivuka, optuženog za brojna ubistva, koji je objavio istraživački portal KRIK, a za koji je ta kompanija navela da je sve "jedna velika obmana".

U saopštenju ove kompanije naveli su da ne smeju da dozvole građanima Srbije da budu, kako tvrde, taoci obmana i spinova kriminalnih grupa.

„Kao što su građani Beograda 12 dana bili taoci taksi kartela tokom njihovog štrajka, ne smemo da dozvolimo da građani Srbije budu taoci obmana i spinova kriminalnih grupa. Kako verovati bilo kojoj rečenici iz ovog navodnog iskaza u kome Belivuk navodno kaže da je uticao na taksiste da se štrajk protiv CarGo ne održi, kada je štrajk održan„, navela je ta kompanija i dodala:

„Ne samo da je održan, već je trajao 12 dana. To pamte svi Beograđani jer je ceo grad bio blokiran.“

CarGo je naveo da je „jasno da ceo iskaz pada u vodu“, kao što je, kako tvrdi, jasno i očigledno da Belivuk ne zna o čemu priča jer firma koja se pominje, kako se navodi u saopštenju, nije CarGo već jedna strana kompanija koja više ni ne posluje u Srbiji.

„Ako je sve to što piše istina, koliki je uticaj predsednik imao na njega kada su taksisti 12 dana blokirali grad? Takođe, demantujemo, po ko zna koji put da ni Ana Brnabić ni njen brat nemaju nikakve veze sa razvojem CarGo softvera, radom kompanije niti imaju bilo kakve vlasničke ili bilo kakve druge veze, posredne ili neposredne“, navedeno je u saopštenju i dodato:

„Postavlja se pitanje čije je ovo saslušanje koje je objavljeno? Da li su ovo reči onoga ko je iza njih potpisan ili je to zapravo dotureni iskaz otpisanih doušnika iz države koji su sama srž ovog kriminalnog klana. Cela izjava je samo jedna velika obmana i mi ćemo je isključivo kao takvu tretirati.“

KRIK je ranije danas objavio iskaz osumnjičenog vođe kriminalnog klana, Veljka Belivuka, a u kojoj je on, između ostalog, naveo i da je jedna od usluga koju mu je navodno tražio, kako tvrdi Belivuk, predsednik Srbije Aleksandar Vučić da se ne održi jedan od zakazanih protesta taksista koji su se pobunili protiv konkurentske aplikacije za prevoz „CarGo“.

„On je zamolio da utičem na taksiste da se (protest) ne održi, zato što je ‘CarGo’ prijateljska firma. Ja sam pitao: ‘Kako mogu Ustaše, Hrvati u prevodu, da budu prijatelji?’, pošto je u novinama bilo da je to njihova firma. On je rekao da ne lupam gluposti kad ne znam, da je brat premijerke Ane Brnabić učestvovao u razvoju tog programa i da moramo Ani da pomognemo jer ona dosta čini za porodicu i za samu zemlju, što smo mi i učinili, štrajk nije ni održan“, rekao je navodno Belivuk u svom iskazu koji je preneo KRIK.

Bonus video – Vučić o Belivuku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar