Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

U Beogradu je u toku zimski red vožnje, što znači veći broj vozila i polazaka. Međutim, pored gužve zbog većeg broja vozila na ulicama prestonice, na haotičnost saobraćaja i kolapse utiče i činjenica da se radi i kopa u ukupno 166 ulica.

Zimski red vožnje uspostavljen je 1. septembra. Kako je saopšteno iz Sekretarijata za javni prevoz, na gradskim ulicama radnim danima saobraća na gradskim linijama 1.356 vozila, subotom 867, a nedeljom 771 vozilo.

Gradski prevoz Foto:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Sa druge strane, 166 ulica u prestonici je potpuno ili delimično zatvoreno za saobraćaj zbog radova, a još 15 ulica zatvoreno je zbog održavanja određenih manifestacija.

Radovi se obavljaju i na nekim ključnim saobraćajnicama, poput Glavne ulice u Zemunu, pa to dovodi i do većih saobraćajnih kolapsa. Naime, radovi u toj ulici neće biti završeni pre sredine februara iduće godine.

Radovi se odvijaju i u Bulevaru Despota Stefana, a najavljeno je da će biti završeni do kraja oktobra. U Beogradskoj ulici do obustave saobraćaja dolazi sredom i subotom, a to će trajati, prema najavi, do 17. decembra.

Takođe, na gužvu u saobraćaju utiče i zatvaranje desne saobraćajne trake nedeljom u ulici Južni bulevar. Radovi će, kako je najavljeno, biti završeni do kraja godine.

PROČITAJTE JOŠ

Na sajtu Sekretarijata za saobraćaj u interaktivnoj mapi – Zauzeća ulica radovima i manifestacijama navodi se da je čak 25 ulica zatvoreno za saobraćaj – potpuno ili su neki njihovi delovi zatvoreni. Na mapi je moguće pratiti gde su sve radovi u Beogradu, kako biste mogli da birate alternativne puteve, kao i detalje o tome kada su rokovi za završetak radova.

Zbog radova su izmenjene i neke trase gradskog prevoza, među kojima su trole 40 i 41, autobusi 17,43, 73, 83, 84, 703, 704, 705, 706, 707.

Gradonačelniče, koji genije je to smislio?

BONUS VIDEO Kakav je gradski prevoz u Beogradu?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare