Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas, komentarišući navode vlasnika splavova na Savskom šetalištu da im je struja isključena tokom noći i bez naloga, da svaka gradska služba, kada izađe na teren, ima "čitav set rešenja", jer bi u suprotnom prekršila zakon.

„Kada bi izašla bilo koja državna ili gradska služba da nešto radi bez papira, to iziskuje jedno ozbiljno i teško krivično delo. Vlasnici govore: ‘Bez jednog papira su došli da mi nešto urade’. Tog trenutka ko nas prijavi – ti ljudi bi bili pohapšeni brzo, jer mi radimo u ime države i grada. Ne možete bez papira da radite bilo šta“, rekao je Šapić novinarima u Skupštini grada.

Upitan da li su struju isekli radnici „Elektrodistribucije“ tokom noći, Šapić je rekao da „oni mogu da dođu kad god požele“, ali da biraju noć da ne bi morala policija da interveniše.

„Trudimo se da izbegnemo svaku vrstu sukoba. Da li su došli tokom noći ja ne znam, ili je to bilo rano ujutru. Juče su se za malo pobili tamo, napali su jednog radnika. Zato se odlazi ujutru ili uveče“, rekao je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima, vlasnici splavova su obavešteni da će od prošlog ponedeljka grad krenuti da ukida priključke na vodu i struju, jer je završena kompletna procedura.

Dodao je da grad uklanja priključke za vodu i struju sa splavova koji su nelegalno priključeni i koji nisu dobili dozvolu na licitaciji koja je održana prošle godine, kako bi ti splavovi mogli da budu uklonjeni.

Prema njegovim rečima, ne postoji nijedno isključenje struje, vode ili uklanjanje objekta bez svih neophodnih rešenja, uzimajući u obzir i sve žalbe vlasnika, koji su iskoristili svoje zakonsko pravo da to odlože.

„I tek kad su sva ta prava oni iskoristili, kada su svi ti rokovi istekli, tek onda smo mi ušli u procese o kojima se govori“

Naveo je da radovi na samom Savskom šetalištu ne mogu da budu nastavljeni za sada, dok traje postupak pred Upravnim sudom, po tužbi koju je podnela grupa građana.

„Zato smo tu stali, ali to nema veze sa splavovima koji se tamo nalaze. Mi smo želeli da dovedemo vodu i struju na mesta koja smo licitirali pre godinu dana, za koje su određeni vlasnici platili“, rekao je Šapić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar