Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da će svih 110 splavova na Savskom keju na Novom Beogradu, uključujući i 28 onih koji su izlicitirali svoje mesto za ostanak, biti uklonjeni.

Šapić je za televiziju B92 rekao da će im od naredne nedelje biti prvo isključena voda i struja, jer su „svi na divlje“ priključeni, a da će zatim, čim prođe javna nabavka, svi biti uklonjeni, da bi posle bili vraćeni oni koji su izlicitirali svoje mesto.

On je rekao da je do toga došlo zbog „ludaka“ koji protestuju protiv toga da se Savski nasip buši, da bi se dovela struja i voda za splavove.

Povodom optužbi organizatora protesta da će bušenje Savskog nasipa izazvati poplave na Novom Beogradu, Šapić je rekao da „tako nešto može da uradi neko ko je lud“, i da radovi ne bi doveli do poplava, ali da su zbog protesta građana zaustavljeni.

„Od sledeće nedelje ćemo krenuti da isključujemo vodu i struju sa svih 110 splavova, svi su na divlje. Čim prođe javna nabavka, da ih jedan po jedan odnosimo, pa kad ih sve odnesemo onda jedan po jedan će da se vraćaju“, kazao je Šapić.

***

BONUS VIDEO: Za Šapića ludaci sa nasipa, ostaju ludaci

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare