Aleksandar Šapić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Grad će formirati javno preduzeće koje će preuzeti naplatu karata za javni prevoz, najavio je gradonačelnik Aleksandar Šapić. Komunalna milicija ubuduće neće čekati prijave građana, već će sama početi da vodi računa o komunalnom redu, poručio je Šapić.

Aleksandar Šapić je, na konferenciji za novinare posle sastanka sa pripadnicima Komunalne milicije i inspektorima gradskih sekretarijata, izjavio je da će Grad formirati javno preduzeće koje će preuzeti naplatu karata za javni prevoz i odgovornost za trošenje tog novca, prenosi RTS.

Najavio je nultu toleranciju za one koji krše komunalni red.

Komunalna milicija ubuduće neće čekati prijave građana već će sama početi da vodi računa o komunalnom redu, rekao je Šapić.

Grad će formirati i posebno telo u kojem će biti predstavnici firmi i institucija koje se bave komunalnim problemima grada. Ubuduće neće biti tolerancije za one koji krše javni red i mir, obećao je gradonačelnik.

„Cilj nam je da u gradu Beogradu ne postoji nijedna stvar na ulicama koju ljudi vide i osećaju a koja im stvara probleme ili bilo koju vrstu neugodnosti u dnevnom funkcionisanju, a da mi to prvi ne saznamo i da unutar našeg sistema nismo komunicirali o tome“, kaže Šapić.

Siguran je da će Beograđani već u toku jeseni videti prve rezultate uvođenja komunalnog i svakog drugog reda, i to, kako je rekao, onakvog kakav imaju najozbiljnije evropske prestonice.

***

BONUS VIDEO Šapić o izboru direktora javnih preduzeća

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare