Aleksandar Šapić Foto:BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC, Vesna Lalić/Nova.rs

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je danas da "za par dana" počinju radovi na izgradnji glavne autobuske stanice, kao i da će "za tri, četiri meseca" glavni grad dobiti stanicu koja će moći da se koristi.

Šapić je za televiziju B92 rekao i da grad planira velika ulaganja u obnavljanje voznog parka Gradskog saobraćajnog preduzeća, tako što će naredne godine biti kupljeno 500 novih autobusa i 100 tramvaja.

On je rekao da više od 40 godina nije kupljen nijedan novi trolejbus, kao i da se razmatra da li će se oni više kupovati, ili samo autobusi na gas koji takođe ne zagađuju vazduh.

„Ući ćemo u ozbiljan oporavak voznog parka“, kazao je Šapić, navodeći kao primer da su novi tramvaji poslednji put kupljeni 2011. godine – njih 20.

Prema njegovim rečima, što se tramvaja u glavnom gradu tiče, među najmlađima su oni koji su donacija Švajcarske, koji sada već imaju 40 godina.

Povodom sistema naplate gradskog prevoza, on je najavio da će i papirne karte tokom jula moći da se kupe na kioscima.

Govoreći o planovima rada na infrastrukturi, Šapić je kazao da će ove godine biti urađeno „preko 100 ulica“, kao i da će novih 50 do 60 državnih vrtića biti izgrađeno u „narednih četiri, pet godina“.

***

BONUS VIDEO: Godinu dana Šapića bez Šapića: Gradonačelnik Beograda niže skandale i pogrešne skupe odluke

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare