Ružić: Rešeno pitanje udžbenika na albanskom jeziku

Društvo 17. nov. 202100:38
Podeli:
Branko Ružić Beograd 24.08.2021. Završena sednica Kriznog štaba, izjave, Krizni štab, koronavirus, polazak u školu, škola, 1. septembar
Branko Ružić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je agenciji FoNet da je kroz razgovore sa predstavnicima Nacionalnog saveta Albanaca rešeno pitanje udžbenika na albanskom jeziku.

Ružić je danas boravio u Bujanovcu gde je imao zajednički sastanak sa ambasadorom OEBS Janom Bratu, ministarkom za ljudska prava Gordanom Čomić i predsednikom Nacionalnog saveta Albanaca Ragmijem Mustafom, ocenivši da je „razgovor bio ne samo uspešan“ već i da su za mesec dana sa predsednikom Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine „rešena i pitanja udžbenika na albanskom jeziku”.

On je za Fonet naglasio „spremnost Ministarstva prosvete da doprinese unapređenju uslova za normalan život, za ulaganje u mlade, za negovanje različitosti kao naše vrednosti, za kreiranje još tolerantnijeg i boljeg društva“.

Ružić je ukazao da je Vlada Srbija „poznata po svom kontinuiranom radu na unapređenju položaja pripadnika nacionalnih manjina u svim sferama života, pa i u obrazovanju“.

”Upravo su rezultati Srbije iz ove oblasti širom sveta hvaljeni i isticani kao odlični. Trenutno, na 41. zasedanju Uneska u Parizu, Srbija je u izveštaju pomenuta čak 30 puta kao primer dobre prakse kada je reč o inkluziji u obrazovanju“, ocenio je Ružić.

BONUS VIDEO: Stanje u školama daleko od alarmantnog, kaže ministar Ružić. Prosvetari tvrde suprotno.

Komentari

Vaš komentar