Radio televizija Vojvodine Foto:N1

Jožef Klem ostaje na mestu vršioca dužnosti generalnog direktora JMU Radio-televizije Vojvodine (RTV), saopšteno je danas iz te kuće.

Kako se dodaje, Klem je juče, pre održavanja sednice Upravnog odbora (UO) RTV-a, pismeno povukao svoju prethodno upućenu ostavku, ali „ona nije stigla do same sednice, te UO nije mogao biti upoznat sa njegovom odlukom“.

„Na današnjoj sednici UO je usvojio povlačenje ostavke i poništio jučerašnju odluku o imenovanju novog v.d. direktora RTV-a“, dodaje se u saopštenju.

Navodi se i da sve ostale odluke sa jučerašnje sednice ostaju na snazi, što znači da nijedan od dvojice kandidata nije dobio neophodnu dvotrećinsku podršku članova UO za izbor za direktora kuće.

„Takođe, na snazi ostaje odluka o raspisivanju novog konkursa za izbor direktora JMU Radio-televizije Vojvodine“, stoji u saopštenju.

Juče je UO RTV-a doneo je odluku da na mesto v.d.. direktora imenuje Sanju Jašarević Kužić, dosadašnju zamenicu generalnog direktora pokrajinskog javnog servisa.

„Na sednici UO je prethodno, uz reči zahvalnosti, a na osnovu podnete neopozive ostavke iz ličnih razloga, dužnosti razrešen dosadašnji vršilac dužnosti direktora Jožef Klem“, naveo je Upravni odbor.

Takođe, UO je juče glasao i za kandidate koji su se prijavili na konkurs za izbor direktora RTV-a, koji je raspisan 1. februara ove godine, ali nijedan nije dobio neophodnu dvotrećinsku većinu članova Upravnog odbora RTV-a koji broji devet članova.

***

BONUS VIDEO – Ko i zašto prinudno iseljava stanare staračkog doma u Novom Sadu?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar