Goran Vesić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je danas da se rok za podnošenje zahteva za dodelu bespovratnih novčanih sredstava za kupovinu dela udžbenika za učenike prvog i drugog razreda državnih škola produžava do 15. oktobra u ponoć.

Goran Vesić obišao je danas kol-centar Fondacije za mlade talente Grada Beograda gde se obrađuju zahtevi za dodelu bespovratnih novčanih sredstava i istakao da se rok produžava na zahtev građana koji nisu uspeli da podnesu prijave za refundaciju, a rok je bio do danas.

Vesić je podsetio da je reč o vrednosti udžbenika matematike, srpskog, sveta oko nas i izabranog stranog jezika, te da subvencija okvirno iznosi po šest hiljada dinara, u zavisnosti od izdavača, prenosi Beoinfo.

„Do danas u 11 sati prijavilo se ukupno 23.129 roditelja onlajn i oko četiri hiljade putem pošte, tako da do ovog časa imamo više od 27 hiljada prijava. S obzirom na to da se jedan deo roditelja javio s molbom da se rok produži jer neko u porodici ima kovid, doneli smo odluku, koja će biti objavljena na sajtu Grada, da se rok za prijavu produži za još petnaest dana. Očekujem, dakle, više od trideset hiljada prijavljenih, a možda i više, od ukupno 34.000 koliko ih ima pravo na ovu vrstu subvencije“, navoe je Vesić.

Do 11 sati isplaćene su subvencije za 6.719 prijavljenih u vrednosti od 43.493.291 dinar, a obrađeno je novih 1.616 zahteva u vrednosti od još 10.445.000 dinara, precizirao je Vesić.

„Zaključno sa današnjim danom, sasvim sigurno ćemo isplatiti novac za više od deset hiljada roditelja“, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda.

On je ukazao da roditelji obavezno provere broj žiro računa jer je bilo dosta slučajeva da su računi pojedinih banaka ugašeni, pa se novac vraćao, zbog čega su volonteri morali da pozivaju roditelje, a čitava procedura je trajala duže nego što je bilo potrebno. Isto je bilo i u slučajevima nepotpune dokumentacije.

„Dnevno sada obrađujemo skoro 2.000 zahteva jer smo angažovali i neke druge ljude iz uprave, s obzirom na to da je ovo velik posao. Svi roditelji koji su se do sada prijavili onlajn dobiće novac u narednih desetak dana“, naveo je Vesić.

On je pozvao i preostale roditelje, kojih ima najviše oko sedam hiljada, da iskoriste ovu priliku i prijave se za subvenciju.

Bonus video – Reportaža kupovina udžbenika

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar