Roditelji odeljenja VII/2, čija su deca stradala u tragediji u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", izneli su prošle nedelje pred nadležne organe sedam zahteva koje traže da se ispune. Iza njihovih predloga stao je ceo Savet roditelja ove škole, a rok za odgovor države i nadležnih bio je nedelju dana. Ipak, predsednik Saveta roditelja Igor Đorđević kaže za Nova.rs da je rok za ispunjenje zahteva pomeren do nedelje 21. maja, te da je to definitivno poslednji rok. U ponedeljak će, kako kaže, obavestiti javnost o tome dokle se stiglo.

„Do kraja nedelje nam je obećano da ćemo dobiti odgovore i u kontaktu smo svakodnevno po tom pitanju. Planiramo da do nedelje sačekamo na odgovore, a u ponedeljak ćemo dati informaciju šta je bilo sa tim“, rekao je Đorđević za naš portal.

Pročitajte još:

On je dodao da je baš malopre razgovarao sa čovekom iz Vlade, ali o nekim tehničkim pitanjima.

„Juče smo imali sednicu Saveta roditelja. Obzirom da je pokazana inicijativa Vlade, da je traženo još dva-tri dana radi operativnih stvari, nismo hteli da budemo toliko zadrti s obzirom da smo pozvani isti dan, tako da ćemo sačekati, ali zaista posle nedelje nećemo više čekati. Nedelja je poslednji rok“.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Podsetimo, zahtevi roditelja odeljenja VII2 iza kojih je stao ceo Savet su sledeći:

1. Traži se rekonstrukcija događaja i objašnjenje kako se to dogodilo i kako teče istaga i u kojoj je fazi.

2. Traži se da se roditeljima stručno objasni šta će biti sa dečakom jer kod dece postoji strah da će on biti na slobodi.

3. Tim psihologa i psihijatara koji će redovno raditi sa decom VII2 odeljenja bez učešća školskog psihologa radi obezbeđenja nepristrasnosti

4. Ako se odluči da se školska godina nastavi za decu VII2 odeljenja, mora se naći način da oni ne ulaze na glavni ulaz i da nastavu imaju u nekoj od učionica na malom ulazu.

5. Predlažu kompletno renoviranje škole do septembra.

6. Pružaju kompletnu podršku nastavničkom kadru.

7. Traže da se utvrdi odgovornost ljudi koji su izneli u javnost spisak sa imenima dece koji je obišao ceo svet kao i slike roditelja i dece i da isti budu sankcionisani.

Inače, predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je na konferenciji za medije da će sedam predloga i zahteva Saveta roditelja iz OŠ „Vladislav Ribnikar“ u kom se desila tragedija biti ispunjeni.

BONUS VIDEO: Gde je budućnost OŠ „Vladislav Ribnikar“? – Dušan Nedeljković

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar