Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Direktor niškog Doma zdravlja Milorad Jerkan apeluje na roditelje da izvrše pritisak na mlade da se vakcinišu. Kako je istakao u razgovoru za N1, nema sumnje da će masovni događaji koji se ovih dana održavaju u Srbiji znatno uticati na pogoršanje epidemiološke situacije.

„Međutim, za razliku od Evrope, Srbija ima jaku komponentu da smo na oko 50 odsto vakcinisanih“, rekao je Jerkan, a prenosi N1.

On je istakao da je „Niš siguran grad“ i pored „sporadičnih slučajeva“ koronavirusa, te ističe da je u Nišu revakcinisano oko 56 odsto ljudi.

Prema njegovom mišljenju, inspekcijski organi Grada Niša ne obavljaju posao na adekvatan način. S druge strane, dodaje da je zdravstveni sistem „apsolutno spreman da vakciniše“.

Jerkan smatra da se moralo dati narodu „malo oduška“ odnosno omogućiti mu da se „opusti i dati mu život, rekreaciju, gledanje sportskih takmičenja…“

Direktor niškog Doma zdravlja ocenjuje da je četvrti talas koronavirusa neminovan i da ga je moguće očekivati možda već od septembra. On smatra da u Srbiju neće doći pre toga.

Jerkan kaže da je njegovo mišljenje da neće biti potrebna treća doza vakcine.

Pratite nas i na društvenim
mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar