Aleksandar Vucic
Aleksandar Vučić Foto:EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Pokret Ne davimo Beograd smatra da je najava referenduma o eksploataciji ruda u zapadnoj Srbiji, koju je najavio Aleksandar Vučić, nedopustiva manipulacija javnošću Srbije.

Najava referenduma služi da se od javnosti sakrije činjenica da je Rio Tinto već počeo radove na ispitivanjima ruda, otkupu zemljišta i promotivnoj kampanji koju sprovode Vučić i Mihajlović. Upravo je to ono što nas najviše brine. Činjenica da su najveći zagovarači i promoteri ove kompanije u Srbiji upravo oni koji bi trebalo da čuvaju interes građana, a to je vlast naše države.

Iako procene štetnosti projekta nisu još uvek u celosti urađene, činjenica da ih naručuje upravo investitor, govore nam da se one ne mogu smatrati nezavisnim. Državni funkcioneri, poput Vučića ili Zorane Mihajlović, nisu čak ni takve procene sačekali, ali nas već sada uveravaju kakvi će rezultati biti. Umesto da od investitora traže odgovore i garancije, oni su u promotivnoj kampanji za Rio Tinto. Dakle ne govorimo više o tome da li će Rio Tinto početi sa radom u Srbiji, on je već počeo.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ne davimo Beograd će uvek stajati uz građane zapadne Srbije, Loznice, Zrenjanina, Bora, Obrenovca, Lazarevca, Požege, Kosjerića, Valjeva, Pančeva, Smedereva i svih drugih gradova u Srbiji gde se ugrožava zdrav život ljudi kako bi se nahranila naprednjačka hobotnica gladna profita na muci građana. Umesto da se nagomilani ekološki problemi ovih sredina rešavaju, sprovode se novi štetni projekti koji će iznova trovati naše građane“, kaže se u saopštenju Ne davimo Beograd.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare