Antonela Riha Foto: N1

Novinarka Antonela Riha bila je gošća jutarnjeg programa Nove S "Probudi se". Komentarišući porast broja zaraženih od koronavirusa, ona je ocenila da je reč o neodgovornom ponašanju vlasti i države i da su građani definitivno prepušteni sami sebi.

Riha priznaje da više ne prati zvanične podatke o koroni, a naročito posle istraživanja BIRN-a koje ukazue na mnogo veći broj umrlih i zaraženih nego što se zvanično saopštava.

„Prepušteni smo sami sebi. Svako treba da napravi svoj plan kako će da se ponaša“, kaže Riha i ocenjuje da su usled neodgovornosti države građani sada dezorijentisani, a tako su se osećali i tokom vanrednog stanja.

Ona je kritikovala održavanje utakmica i velikih javnih skupova.

U svom gostovanju ona se dalje osvrnula na činjenicu da je Tužilaštvo podnelo Specijalizovanim većima Kosova optužnicu sa deset tačaka, kojima se Hašim Tači, Kadri Veselji i još nekoliko bivših članova OVK, terete za niz zločina protiv čovečnosti za skoro 100 ubistava. Riha smatra da je reč o klasičnom pritisku pred početak pregovora, o kojima, kako navodi, ne znamo praktično ništa.

„Ne znamao šta je na stolu“, konstatovala je Riha i dodala da je tok budućih pregovora neizvestan.

Ona primećuje da novi premijer Kosova Avdulah Hoti nema legitimitet, a da Tačija čeka optužnica, što odlaže pregovore.

„Očekujem dalje prolongiranje“, objašnjava Riha i dodaje da smo sada u stanju „zaleđenosti“.

Komentarišući nedavno održane izbore u Srbiji, Riha primećuje da SNS želi monolitnu vlast u svakoj opštini, pa sve do republičkog parlamenta.

Ona se osvrnula i na pojavljivanje brata predsednika Srbije Aleksandra Vučića na paradi u Moskvi. Riha smatra da je pored brata Andreja  prvi čovek države u Moskvu mogao da povede i sina, kako bi ga „odvojio od lošeg društva“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare