Ilustracija Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorio da će se narednih dana vodostaj na Savi kod Sremske Mitrovice i Šapca kretati oko i nešto ispod niskog plovidbenog nivoa.

Na Brzavi, Moravici, Ljigu, Jadru, Lugomiru, Jablanici i Rzavu ostvaruju se nepovoljni hidrološki uslovi sa gledišta kvaliteta vode (zadržavanje visokih temperatura vode i smanjenje proticaja vode) i vodosnabdevanja, navodi se još u upozorenju RHMZ-a.

RHMZ je danas objavio upozorenje i na visoke temperature, kad se na jugu i istoku zemlje očekuje veoma toplo vreme sa najvišom temperaturom oko 35 stepeni.

Kasno popodne i predveče sledi naoblačenje i osetni pad temperature, a sudeći prema mesečnim prognozama, danas je ujedno i poslednji tropski dan ovog leta jer živa u termometru neće više prelaziti 30 stepeni.

Danas će najniža temperatrura biti do 20 stepeni, najviša od 28 do 35, ali se krajem dana i uveče na severozapadu naoblačenje i osveženje mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab do umeren, južni i jugoistočni, posle podne na severu i zapadu, a uveče i u ostalim krajevima u skretanju na severozapadni i pojačanju.

RHMZ je upozorio i da nas od srede do petka očekuje sunčano i veoma toplo vreme sa najvišom temperaturom od 34 do 38 stepeni.

Bonus video – Vladimir Savić deda maratonac

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar