vremenska prognoza
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Republički hidrometeorološki zavod izdao je na svom sajtu upozorenje u kom se navodi da pojedine delove Srbije naredna dva dana očekuju olujni udari vetra.

Na sajtu RHMZ navodi se da će danas i sutra u košavskom području duvati jak i olujni istočni i jugoistočni vetar, koji će na jugu Banata povremeno dostizati udare orkanske jačine.

U narednih sedam dana, do 14. oktobra, u našoj zemlji će biti oblačno, hladno i kišovito, na visokim planinama iznad 1.500 metara od subote povremeno i sa susnežicom i snegom.

Ponegde se očekuje i veća količina padavina. U košavskom području će i u petak duvati jak i olujni istočni i jugoistočni vetar.

Pročitajte još...

U Srbiji će danas biti oblačno, vetrovito i hladnije vreme sa kišom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.
Duvaće umeren, povremeno i jak istočni i jugoistočni

Najniža temperatura od osam stepeni do 13, najviša dnevna od 12 do 17.

U Beogradu danas oblačno i hladno, povremeno sa kišom uz umeren i jak istočni i jugoistočni vetar koji će imati i olujne udare. Temperatura od 13 do 15.

AMSS: Otežani uslovi u saobraćaju zbog kiše i vetra

a putevima u Srbiji vozače danas očekuju nepovoljni uslovi u saobraćaju, uz mokre kolovoze, maglu, smanjenu vidljivost i jake udare vetra u košavskom području, saopštio je Auto moto savez Srbije (AMSS).

gužva, kiša, kolaps
Beograd, 19.05.2021. Kiša, ulice, Beograd, vreme, mokri kolovozi, kolaps, gužva, saobraćajna gužva, autoput kod Arene Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Zbog jakog vetra poseban oprez i smanjena brzina kretanja preporučuju se na putevima u Banatu, na Djerdapskoj magistrali i preko prevoja u Timočkoj i Negotinskoj krajini.

Na gradskim ulicama, uobičajeno kišnim danima, očekuju se gužve u saobraćaju i mogući su zastoji, pa AMSS vozačima preporučuje veći oprez i strpljenje.

Na autoputu Beograd – Niš od danas do 17. oktobra zbog radova biće zatvorena petlja Požarevac u oba smera, a vozila će biti preusmerena na petlje Smederevo i Kolari.

Prema izveštaju AMSS-a jutros od 6.00 na graničnim prelazima teretna vozila čekaju na Batrovcima, Šidu i Gradini oko tri sata, a na Kelebiji sat vremena.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar